Zwangere vrouw toont buik in Geboortecentrum Noord-Limburg

Bevalling

En dan is het moment aangebroken; de bevalling!

 

In de zwangerschap heb je vaak al een keuze gemaakt waar je gaat bevallen. Je kunt met je eigen verloskundige thuis bevallen of in de kraamsuite van het Geboortecentrum. De kraamverzorgende assisteert dan daarbij.

 

Ben je onder begeleiding van de gynaecoloog, dan vindt je bevalling altijd in de kraamsuite in het Geboortecentrum plaats.

 

Het is een persoonlijke keuze wie je graag bij je wilt hebben tijdens je bevalling. Je partner en een andere begeleider kunnen hierbij uiteraard aanwezig zijn. Het komt weleens voor dat mensen graag een geboortefotograaf bij de bevalling wensen. Hierbij gaat het uiteraard om foto’s van de familie; onze zorgverleners kunnen uit privacy oogpunt niet gefotografeerd worden. Geef het tijdens een van je afspraken aan als je graag een geboortefotograaf bij je bevalling wilt uitnodigen, dan is deze van harte welkom. Heb je andere wensen tijdens je bevalling, ga hier dan ook over in gesprek met je verloskundige of gynaecoloog.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling