Zwangere vrouw toont buik in Geboortecentrum Noord-Limburg

Bewaking

CTG (Cardiotocografie)

Wanneer je bij de verpleegkundige komt of je bent al opgenomen in het Geboortecentrum, kun je worden aangesloten op een cardiotocografie (CTG) apparaat.
Deze CTG meet en registreert de frequentie van de hartslag van de baby, de frequentie van de weeën en de bewegingen van het kind.

 

Beeldschermen

Op de afdeling zie je op diverse plaatsen beeldschermen, zoals in de verloskamers en bij de teamposten. Via deze schermen kunnen de medewerkers op de afdeling alle zwangere vrouwen controleren die zijn aangesloten op een CTG-apparaat.

 

Stand-by apparatuur

Iedere aanstaande ouder hoopt op een gezond kindje. Toch kan het gebeuren dat je kindje direct na de geboorte wat extra zorg of controle nodig heeft. In dat geval is in het Geboortecentrum alle benodigde apparatuur bij de hand.

 

Couveuse

Bij de verloskamer staat een verrijdbare couveuse stand-by.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling