Zwangere vrouw toont buik in Geboortecentrum Noord-Limburg

Bewaking

CTG (Cardiotocografie)

Wanneer je bij de verpleegkundige komt of je bent al opgenomen in het Geboortecentrum, kun je worden aangesloten op een cardiotocografie (CTG) apparaat.
Deze CTG meet en registreert de frequentie van de hartslag van de baby, de frequentie van de weeën en de bewegingen van het kind.

 

Beeldschermen

Op de afdeling zie je op diverse plaatsen beeldschermen, zoals in de verloskamers en bij de teamposten. Via deze schermen kunnen de medewerkers op de afdeling alle zwangere vrouwen controleren die zijn aangesloten op een CTG-apparaat.

 

Stand-by apparatuur

Iedere aanstaande ouder hoopt op een gezond kindje. Toch kan het gebeuren dat je kindje direct na de geboorte wat extra zorg of controle nodig heeft. In dat geval is in het Geboortecentrum alle benodigde apparatuur bij de hand.

 

Couveuse

Bij de verloskamer staat een verrijdbare couveuse stand-by.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Heeft u luchtwegklachten en is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling 

 

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken