“Eerder dan gepland was je bij ons, maar o wat ben je welkom!”

Datum: 13 november 2018

Op 17 november is het Wereld Prematurendag.

 

Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor de problemen rondom vroeggeboorte. In Nederland worden jaarlijks meer dan 15.000 kinderen te vroeg geboren. Voor de ouders en eventuele broertjes en zusjes betekent een te vroeg geboren familielid de start van een achtbaan waar soms veel onzekerheden en risico’s mee gepaard gaan. Het thema verdient om deze en vele andere redenen aandacht te krijgen.

 

Ook het Geboortecentrum besteedt weer aandacht aan Wereld Prematurendag. Gelijk aan vorig jaar zal het Geboortecentrum gedurende enkele dagen paars gekleurd zijn. Zowel de buitenkant van de gevel van het Geboortecentrum alsook de afdeling zullen in paarse tinten gehuld zijn. De paarse kleur is gekozen omdat het een mengkleur is van de kleur blauw voor jongens en de kleur roze voor meisjes. Op woensdag 14 november komt een fotografe namens Early Birds minifotoshoots maken. Op donderdag 15 november wordt er een lunch georganiseerd voor de ouders van kindjes die momenteel op de afdeling Neonatologie opgenomen zijn.


Op 16 november opent het Geboortecentrum haar deuren voor een koffie-inloopmoment voor ouders van premature kindjes of voor kindjes die om een andere reden opgenomen zijn geweest op de afdeling Neonatologie. Het doel is om ouders met elkaar in contact te brengen, hun ervaringen te delen of om vragen te stellen bij de specialisten van het Geboortecentrum.

 

 

“Dat het Geboortecentrum met zo’n initiatief komt en aandacht vraagt door dit thema, toont echt de betrokkenheid bij haar patiënten en hun omgeving. De impact die het heeft op een jong gezin kun je je, als je het niet hebt meegemaakt, ook bijna niet voorstellen. Mooi dat er een moment gecreëerd wordt om in contact te komen met lotgenoten!” aldus een mama van een te vroeg geboren kindje.

Oproep

Ben jij of ken jij iemand met een te vroeg geboren kindje? Je bent van harte welkom om op 16 november aan te sluiten bij het koffie- inloopmoment op de afdeling Neonatologie. De koffie en iets lekkers staat voor jullie klaar!

 

Geboortecentrum paars verlicht vanwege Wereld Prematurendag

 

 

 

Baby in bed
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Heeft u luchtwegklachten en is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling 

 

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken