Sense4Baby helpt zwangeren tijdens coronacrisis

Datum: 14 april 2020

Zwanger zijn met complicaties heeft veel impact op het leven van een aanstaande moeder. In deze tijd waarin het coronavirus heerst, is de impact mogelijk nog groter. Het Geboortecentrum biedt nu een oplossing: met behulp van Sense4Baby is zij in staat om zwangere vrouwen met een medisch risico op afstand te monitoren.

 

Sense4Baby is een mobiele uitvoering van een CTG-monitor. Hiermee kunnen zwangere vrouwen thuis zelf een hartfilmpje van de baby maken. De data wordt naar een beveiligd online portaal  gestuurd. De behandelend gynaecoloog kan de data real-time of op een later moment bekijken..

 

Sense4Baby is niet nieuw. Het wordt in Nederland al ruim zes jaar door 20 ziekenhuizen en 80 verloskundige praktijken ingezet. Dagelijks worden rond de 100 patiënten op afstand gemonitord met dit systeem. Om zoveel mogelijk zwangere vrouwen met complicaties tijdens de zwangerschap te helpen, stelt de leverancier van dit systeem, ICT Healthcare (een onderdeel van ICT Group), Sense4Baby gedurende de coronacrisis kosteloos ter beschikking. Het Geboortecentrum biedt met deze monitoring op afstand wél de expertise van de medisch specialist, zonder dat de zwangere vrouw daarbij de hinder hoeft te ondervinden van het reizen naar het ziekenhuis of zelfs een mogelijke ziekenhuisopname.

 

Het is voor het eerst dat het Geboortecentrum met een dergelijk systeem werkt. Een aantal gynaecologen van het Geboortecentrum is inmiddels opgeleid om met Sense4Baby te werken en de eerste patiënten maken met grote tevredenheid gebruik van het systeem.

 

Zie voor meer informatie ook deze animatievideo: https://www.youtube.com/watch?v=3sUKbm9AKiw&t=2s

De gynaecoloog monitort op afstand de gezondheid van de baby.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling