Online geboorteaangifte nu mogelijk in Geboortecentrum bij VieCuri

Datum: 20 maart 2023

Vanaf vrijdag 17 maart is het mogelijk om online geboorteaangifte te doen als je kindje in het Geboortecentrum Noord-Limburg is geboren. Het is een service die veel mensen fijn vinden omdat het tijd bespaart en je het samen kunt doen. Aan de andere kant waarderen sommige mensen juist wél de charme van naar de gemeente gaan, het is een speciaal moment. Deze optie blijft dus ook gewoon bestaan.

 

Op 15 maart is het jongetje Maxime-David geboren in het Geboortecentrum. De trotse ouders Annemarije en Max waren de eersten die online geboorteaangifte hebben gedaan. Proficiat met deze primeur en de geboorte van Maxime-David!

 

Online of fysiek bij de gemeente aangifte doen

Wettelijk is bepaald dat je binnen 3 dagen na de bevalling geboorteaangifte moet doen. Dat doe je in de gemeente waar de baby geboren is. In plaats van naar het stadskantoor van de gemeente Venlo te gaan, kunnen ouders er nu dus ook voor kiezen om vanuit ziekenhuis VieCuri aangifte te doen.

 

Meer info: https://www.geboortecentrumnoordlimburg.nl/na-de-geboorte/geboorteaangifte/online-geboorteaangifte/

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling