Jong gezin in kraamsuite Geboortecentrum Noord-Limburg

Prachtige duurzame naamslinger voor elk kindje geboren in Geboortecentrum VieCuri

Datum: 20 november 2020

Sinds kort ontvangen de ouders van elk kindje dat geboren wordt in het Geboortecentrum van VieCuri een naamslinger van de Stichting ZOdIEZiJN. “Een prachtige slinger van kurk”, stelt Willem Govers, manager van het Geboortecentrum Noord-Limburg, “Het is duurzaam in allerlei opzichten. Bovenal is het een blijvende herinnering aan een bijzonder moment. We zijn er erg blij mee!”

 

De slinger is gemaakt door mensen met een beperking van Stichting ZOdIEZiJN. Voor hen is het belangrijk om nuttig bezig te zijn en dat datgene wat ze doen als werk wordt beschouwd. De bedoeling is dat de productie uiteindelijk gaat plaatsvinden bij de dagbestedingcentra van PSW in Midden- en Noord-Limburg. Margriet Knook van de Stichting ZOdIEZiJN: “Het is geweldig om te zien met hoeveel plezier onze mensen er aan werken. We hebben speciaal hiervoor makkelijke werktechnieken bedacht, speciale snijmachines en stempels gemaakt die eenvoudig te hanteren zijn. Het kan simpelweg niet mis gaan.”

 

Het cadeau wordt uitgereikt door onze voedingsassistenten, zoals Ine. Zij kunnen de slinger ter plekke samenstellen met de letters van het pasgeboren kindje. Deze verpakken ze dan in een leuk doosje, natuurlijk persoonlijk gesigneerd door de maker. “We kunnen de ouders direct een cadeautje geven met de naam van hun kindje”, vertelt Willem Govers. “Dat is natuurlijk geweldig. Na de kraamtijd kan de slinger worden bewaard in het doosje. Zo hebben ze blijvende herinnering.”

 

Scroll voor meer informatie