Prachtige duurzame naamslinger voor elk kindje geboren in Geboortecentrum VieCuri

Datum: 20 november 2020

Sinds kort ontvangen de ouders van elk kindje dat geboren wordt in het Geboortecentrum van VieCuri een naamslinger van de Stichting ZOdIEZiJN. “Een prachtige slinger van kurk”, stelt Willem Govers, manager van het Geboortecentrum Noord-Limburg, “Het is duurzaam in allerlei opzichten. Bovenal is het een blijvende herinnering aan een bijzonder moment. We zijn er erg blij mee!”

 

De slinger is gemaakt door mensen met een beperking van Stichting ZOdIEZiJN. Voor hen is het belangrijk om nuttig bezig te zijn en dat datgene wat ze doen als werk wordt beschouwd. De bedoeling is dat de productie uiteindelijk gaat plaatsvinden bij de dagbestedingcentra van PSW in Midden- en Noord-Limburg. Margriet Knook van de Stichting ZOdIEZiJN: “Het is geweldig om te zien met hoeveel plezier onze mensen er aan werken. We hebben speciaal hiervoor makkelijke werktechnieken bedacht, speciale snijmachines en stempels gemaakt die eenvoudig te hanteren zijn. Het kan simpelweg niet mis gaan.”

 

Het cadeau wordt uitgereikt door onze voedingsassistenten, zoals Ine. Zij kunnen de slinger ter plekke samenstellen met de letters van het pasgeboren kindje. Deze verpakken ze dan in een leuk doosje, natuurlijk persoonlijk gesigneerd door de maker. “We kunnen de ouders direct een cadeautje geven met de naam van hun kindje”, vertelt Willem Govers. “Dat is natuurlijk geweldig. Na de kraamtijd kan de slinger worden bewaard in het doosje. Zo hebben ze blijvende herinnering.”

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Heeft u luchtwegklachten en is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling 

 

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken