Jong gezin in kraamsuite Geboortecentrum Noord-Limburg

Bezoekregeling en afspraken in het Geboortecentrum

Datum: 9 september 2021

Update 09-09-2021, geldig tot nader bericht op deze website

Broertjes en zusjes mogen 24 uur per dag bij hun ouders in het Geboortecentrum aanwezig zijn. Het Geboortecentrum en de afdeling Kindergeneeskunde hanteren 'Family Centered Care'. Dat betekent dat het gezin centraal staat. Broertjes en zusjes mogen hier dan ook in de 'bubbel' van het eigen gezin aanwezig zijn in het Geboortecentrum.

 

Bezoek ontvangen

Er mag 1 bezoeker tegelijkertijd langskomen tijdens de bezoektijden. Er mogen meerdere bezoekers per dag komen die elkaar afwisselen. De bezoekers mogen dus niet tegelijk op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter aan te kunnen houden. Het afwisselen dient het liefst buiten plaats te vinden en anders beneden in de hal. In ieder geval niet op verpleegafdelingen om daar drukte te voorkomen.

 

De bezoektijden zijn van maandag t/m vrijdag van 18.00 – 20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 – 16.00 uur.


Het handhaven van 1,5m is nog steeds een landelijke richtlijn en ook in VieCuri en in het Geboortecentrum een basisregel die we volgen. Meer informatie vindt u op: https://www.viecuri.nl/op-bezoek/bezoektijden/

 

Afspraken in het Geboortecentrum

Heb je een afspraak in het Geboortecentrum, dan mag je partner of een begeleider gewoon mee. 

 

Bezoekregeling vanaf donderdag 09-09-2021:

 

 • Bij een bevalling is de partner of een begeleider (max. 1 persoon) altijd welkom, ook bij corona-achtige klachten. Indien de partner/begeleider klachten heeft dan verblijft deze permanent op de kraamsuite, met masker op, op afstand van de zorgverleners. Na de bevalling blijft de partner/begeleider weer thuis in quarantaine, ook indien moeder of kind opgenomen blijft.

 • Ouders/verzorgers en broertjes/zusjes van de pasgeborene zijn 24 uur per dag welkom in het Geboortecentrum, mits zij geen corona-achtige klachten hebben, in afwachting zijn van een COVID testuitslag of positief getest zijn.
 • Wanneer beide ouders klachten hebben, in afwachting zijn van een COVID testuitslag of positief getest zijn, mag slechts 1 ouder aanwezig zijn bij het kind. We vragen dan om zoveel mogelijk op de kamer/suite te blijven.
 • Patiënten mogen meerdere bezoekers (vanaf 13 jaar) per dag ontvangen die elkaar afwisselen. De bezoekers mogen dus niet tegelijk op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter aan te kunnen houden. Het afwisselen dient het liefst buiten plaats te vinden en anders beneden in de hal. In ieder geval niet op verpleegafdelingen om daar drukte te voorkomen.
 • Bezoek is op maandag tot en met vrijdag welkom tussen 18:00–20:00 uur. Op weekend-/feestdagen tussen 14:00–16:00 uur.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen en neem de hygiënemaatregelen in acht.
 • Bezoek mag niet komen als zij in thuisisolatie zijn of klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Denk dan aan hoesten, verkoudheid, benauwdheid, koorts (38 graden of hoger) en reuk en/of smaakverlies.
 • Bij binnenkomst van het ziekenhuis/Geboortecentrum desinfecteert u uw handen.
 • Het bezoek blijft bij moeder en pasgeborene op de kamer.
 • Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
 • Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden extra beschermingsmaatregelen. In het Geboortecentrum ontvangt u daarom een chirurgisch mondneusmasker dat u gedurende uw bezoek draagt.
 • Uiteraard gelden onze basis hygiënemaatregelen: was regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (ook van de patiënt die u bezoekt).
 • We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
Geboortecentrum Noord-Limburg buitenzijde
Scroll voor meer informatie