Jong gezin in kraamsuite Geboortecentrum Noord-Limburg

Bezoekregeling en afspraken in het Geboortecentrum

Datum: 8 oktober 2021

Update 05-11-2021, geldig tot nader bericht op deze website

Aangescherpte coronamaatregelen in VieCuri

Wij zetten alles op alles om onze zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. De afspraken op de poli’s gaan vooralsnog door. Wel bekijken we welke afspraken telefonisch of via een videoconsult kunnen plaatsvinden. Het ziekenhuis benadrukt dat wanneer u niet gebeld wordt, de afspraak gewoon doorgaat. Huisartsen kunnen nieuwe patiënten blijven doorverwijzen.

 

Helaas moeten we vanwege de toename van het aantal opgenomen patiënten een deel van de planbare operaties uitstellen. Het gaat om zorg voor aandoeningen die niet levensbedreigend zijn en op een ander moment uitgevoerd kunnen worden. Wanneer uw operatie niet door kan gaan nemen wij contact met u op. Hoort u niets, dan gaat uw operatie door. Wij realiseren ons dat het uitstellen van een operatie heel vervelend is en wij doen dan ook ons uiterste best om deze zorg zodra het kan zo snel mogelijk in te halen.


Uiteraard blijft de acute zorg, verloskundige zorg, cardiologische spoedzorg en de zorg aan patiënten met kanker overeind.

 

Onze maatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus binnen VieCuri te minimaliseren, vragen we u rekening te houden met de volgende maatregelen:

 • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
 • Kom zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak tenzij begeleiding noodzakelijk is
 • Kom niet te vroeg naar uw afspraak om drukte in de wachtkamer te voorkomen
 • Blijf bij corona-achtige klachten thuis, tenzij anders besproken met de arts
 • Een patiënt mag meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk

 

Naast bovenstaande maatregelen, gelden binnen VieCuri de basisregels:

 • Was of desinfecteer regelmatig uw handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand

 

U heeft géén CoronaCheck app (toegangsbewijs met QR-code) nodig om toegang te krijgen tot VieCuri. In de zorg voor onze patiënten en medewerkers hanteren wij alle noodzakelijke maatregelen en beschermingsmiddelen om besmettingen te voorkomen.

 

Bevallen in het Geboortecentrum

Bij een bevalling zijn twee begeleiders welkom. Naast de partner mag er indien gewenst weer een extra begeleider op de kamer aanwezig zijn. 

 

Heeft de partner/begeleider corona-achtige klachten, dan is hij/zij ook welkom. Hij/zij dient dan wel een mondneusmasker te dragen, permanent in de kraamsuite te blijven en afstand te houden van de zorgverleners. Na de bevalling gaat de partner/begeleider thuis in quarantaine, ook als moeder en/of kind nog in het Geboortecentrum blijven. 

 

Na de bevalling mogen broertjes en zusjes 24 uur per dag bij hun ouders in het Geboortecentrum aanwezig zijn. Het Geboortecentrum en de afdeling Kindergeneeskunde hanteren 'Family Centered Care'. Dat betekent dat het gezin centraal staat. Broertjes en zusjes mogen hier dan ook in de 'bubbel' van het eigen gezin aanwezig zijn. 

 

Bezoek ontvangen

Er mag 1 bezoeker tegelijkertijd langskomen tijdens de bezoektijden. Er mogen meerdere bezoekers per dag komen die elkaar afwisselen. De bezoekers mogen dus niet tegelijk op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter aan te kunnen houden. Het afwisselen dient het liefst buiten plaats te vinden en anders beneden in de hal. In ieder geval niet op verpleegafdelingen om daar drukte te voorkomen.

 

De bezoektijden zijn van maandag t/m vrijdag van 18.00 – 20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 – 16.00 uur.


Het handhaven van 1,5m is nog steeds een landelijke richtlijn en ook in VieCuri en in het Geboortecentrum een basisregel die we volgen. Meer informatie vindt u op: https://www.viecuri.nl/op-bezoek/bezoektijden/.

 

Bezoekregeling vanaf donderdag 08-10-2021:

 • Bij een bevalling is naast de partner ook een extra begeleider welkom, ook bij corona-achtige klachten. Indien de partner/begeleider klachten heeft dan verblijft deze permanent op de kraamsuite, met masker op, op afstand van de zorgverleners. Na de bevalling blijft de partner/begeleider weer thuis in quarantaine, ook indien moeder of kind opgenomen blijft.

 • Ouders/verzorgers en broertjes/zusjes van de pasgeborene zijn 24 uur per dag welkom in het Geboortecentrum, mits zij geen corona-achtige klachten hebben, in afwachting zijn van een COVID testuitslag of positief getest zijn.
 • Wanneer beide ouders klachten hebben, in afwachting zijn van een COVID testuitslag of positief getest zijn, mag slechts 1 ouder aanwezig zijn bij het kind. We vragen dan om zoveel mogelijk op de kamer/suite te blijven.
 • Patiënten mogen meerdere bezoekers (vanaf 13 jaar) per dag ontvangen die elkaar afwisselen. De bezoekers mogen dus niet tegelijk op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter aan te kunnen houden. Het afwisselen dient het liefst buiten plaats te vinden en anders beneden in de hal. In ieder geval niet op verpleegafdelingen om daar drukte te voorkomen.
 • Bezoek is op maandag tot en met vrijdag welkom tussen 18:00–20:00 uur. Op weekend-/feestdagen tussen 14:00–16:00 uur.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen en neem de hygiënemaatregelen in acht.
 • Bezoek mag niet komen als zij in thuisisolatie zijn of klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Denk dan aan hoesten, verkoudheid, benauwdheid, koorts (38 graden of hoger) en reuk en/of smaakverlies.
 • Bij binnenkomst van het ziekenhuis/Geboortecentrum desinfecteert u uw handen.
 • Het bezoek blijft bij moeder en pasgeborene op de kamer.
 • Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
 • Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden extra beschermingsmaatregelen. In het Geboortecentrum ontvangt u daarom een chirurgisch mondneusmasker dat u gedurende uw bezoek draagt.
 • Uiteraard gelden onze basis hygiënemaatregelen: was regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (ook van de patiënt die u bezoekt).
 • We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
Geboortecentrum Noord-Limburg buitenzijde
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
 • Zwangeren mogen max. 1 persoon meenemen naar alle afspraken en echo's
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan het Geboortecentrum: 

 

Lees meer