Het Geboortecentrum laat nog niet alle regels los

Datum: 24 februari 2022

Landelijk worden de coronamaatregelen steeds verder versoepeld. Dat is goed nieuws. Maar het ziekenhuis is een andere omgeving dan de ‘buitenwereld’. Onze patiënten hebben in veel gevallen een kwetsbare gezondheid. Ook in het Geboortecentrum hebben we hiermee te maken. In contact met patiënten laten we daarom nog niet alle regels los.

 

Let op: vanaf maandag 13 juni 2022 voeren we versoepelingen door en veranderen de bezoektijden in het Geboortecentrum. Lees hier meer.

 

De regels in het Geboortecentrum zijn vanaf vrijdag 25 februari als volgt:

  • Heeft u een afspraak in het Geboortecentrum? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht. 
  • Heeft u een afspraak maar heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel dan eerst met het Geboortecentrum voor overleg (telefoonnummer 077 3206860).
  • Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak. Indien gewenst is maximaal 1 begeleider toegestaan. 
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker.
  • Komt u op bezoek in het Geboortecentrum? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u het gehele bezoek. Er zijn max. twee bezoekers per patiënt per dag toegestaan, alleen niet tegelijkertijd (bezoek dient elkaar af te wisselen). Doordeweeks is het bezoekmoment tussen 18.00 en 20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Lees hier de volledige bezoekregeling voor het Geboortecentrum. 
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen.

 

Bevallen in het Geboortecentrum

Bij een bevalling zijn twee begeleiders welkom. Naast de partner mag er indien gewenst een extra begeleider op de kamer aanwezig zijn. Heeft de partner/begeleider corona-achtige klachten, dan is hij/zij ook welkom. Hij/zij dient dan wel een mondneusmasker te dragen, permanent in de kraamsuite te blijven en afstand te houden van de zorgverleners. Na de bevalling gaat de partner/begeleider thuis in quarantaine, ook als moeder en/of kind nog in het Geboortecentrum blijven. 

 

Na de bevalling mogen broertjes en zusjes 24 uur per dag bij hun ouders in het Geboortecentrum aanwezig zijn. Het Geboortecentrum en de afdeling Kindergeneeskunde hanteren 'Family Centered Care'. Dat betekent dat het gezin centraal staat. Broertjes en zusjes mogen hier dan ook in de 'bubbel' van het eigen gezin aanwezig zijn. 

Geboortecentrum Noord-Limburg buitenzijde
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling