Coronavirus

Datum: 3 juni 2020

Er zijn continu ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus. De informatie van zowel de GGD als het RIVM wordt continu geactualiseerd en is betrouwbaar. Het gaat dan om informatie over de ziekteverschijnselen, besmettingsgevaar en maatregelen ter bescherming & preventie. Wij volgen de landelijke RIVM-richtlijnen hierin op de voet.

 

Heeft u vragen over het coronavirus? Bekijk dan betrouwbare en actuele informatie op:

 

Heeft u vragen over uw bezoek aan VieCuri ten tijden van de coronacrisis?

-----------------

Update dinsdag 7-7, 10.00 uur: bezoekregeling versoepeld

De bezoekregeling voor patiënten die zijn opgenomen in VieCuri is vanaf 7 juli verder versoepeld. We gaan weer zoveel mogelijk terug naar de oude bezoekregeling met een aantal regels die van kracht blijven, zie onderstaand. Veilige zorg blijft altijd ons uitgangspunt.

Bezoek is tussen 14.30 en 20.00 uur welkom. Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Stem tijdstippen met elkaar af en wacht zoveel mogelijk buiten het ziekenhuis, dus niet in de gangen. Bezoek hoeft geen mondneusmasker meer te dragen. Uitgangspunt blijft wel om 1,5 meter afstand te houden en de hygiënemaatregelen toe te passen. Bezoek met corona-achtige klachten blijft thuis. Lees hier alle regels die van toepassing zijn voor het bezoeken van onze patiënten.  

 

Update woensdag 17-6, 13.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 0 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Wel zijn er nog 13 personen met een verdenking op het coronavirus. Er zijn helaas in totaal 98 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Dat betekent dat er deze week 1 persoon met het coronavirus is overleden. Verder zijn er in totaal 28 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 243 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

Update woensdag 10-6, 14.35 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 2 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 97 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Dat is gelijk aan vorige week. Verder zijn er in totaal 28 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 241 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling). Dat zijn er 2 minder dan vorige week. Dit heeft ermee te maken dat twee patiënten die eerder waren ontslagen, opnieuw zijn opgenomen bij VieCuri.

 

Update woensdag 3-6, 10.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 4 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 97 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 26 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 243 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

Update woensdag 27-5, 13.48 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 11 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 96 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 236 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update dinsdag 26-5, 15.30 uur: beperkt bezoek weer mogelijk

Patiënten die opgenomen zijn in VieCuri mogen vanaf woensdag 27 mei weer beperkt bezoek ontvangen. Veilige zorg is altijd ons uitgangspunt. Daarom geldt een aantal voorwaarden. Klik hier om alle voorwaarden te bekijken.

 

Update maandag 25-5, 10.30 uur: belt u niet zelf, wij bellen u

We ontvangen veel telefoontjes met de vraag wanneer afspraken en operaties plaatsvinden die eerder door de coronacrisis werden uitgesteld. Daardoor zijn we soms moeilijk bereikbaar. We begrijpen dat u graag weet waar u aan toe bent. Toch verzoeken we u om het ziekenhuis niet zelf te bellen, om onze poliklinieken de tijd te geven iedereen te informeren.

Er zijn enkele uitzonderingen:

 • Moet u bloed laten prikken? Dan hoeft u geen afspraak te maken, u kunt vrij inlopen. Kijk op onze website voor de meest actuele informatie over locaties en openingstijden.
 • Als u een afspraak moet maken voor radiologisch onderzoek (zoals een echo, mammografie of Dexa), dan verzoeken wij u wél zelf contact op te nemen. Dat geldt ook voor een afspraak met de afdelingen Fysiotherapie en Diëtetiek. De contactgegevens vindt u op onze website.
 • Als u klachten heeft die verergeren, neem dan te allen tijde contact met ons op.

 

Update woensdag 20-5, 09.50 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 13 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 95 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 235 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update maandag 18-5, 12.05 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 12 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 95 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 235 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Nb. We zien we de laatste weken een afvlakking van de toestroom van het aantal coronapatiënten. Landelijk en bij VieCuri. Daarom delen we de update van het aantal besmettingen vanaf nu niet meer driemaal per week, maar één keer per week op woensdag.

 

Update vrijdag 15-5, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 14 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 95 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 232 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update donderdag 14-5, 12:15 uur: VieCuri start normale zorg geleidelijk weer op

Hoewel de coronacrisis nog niet voorbij is, wordt de situatie in Nederland langzaam stabieler. Daardoor ontstaat er ook bij VieCuri geleidelijk aan weer ruimte voor het opstarten van de normale zorg. We beginnen vanzelfsprekend met de patiënten die de zorg het hardst nodig hebben. Deze situatie wordt beoordeeld door onze artsen en door de huisartsen. VieCuri neemt zelf met de betreffende patiënten contact op voor bijvoorbeeld een polikliniekbezoek, opname of onderzoek.

Hier vindt u een pagina met veel gestelde vragen rond het opstarten van de zorg.

 

Update woensdag 13-5, 11.40 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 19 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 95 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 226 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

Update maandag 11-5, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 20 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 95 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 225 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update vrijdag 8-5, 09.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 24 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 94 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 222 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

Update woensdag 6-5, 10.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 25 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 94 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 221 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

Update maandag 4-5, 10.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 30 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 94 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 217 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update vrijdag 1-5, 09.35 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 33 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 93 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 213 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update woensdag 29-4, 11.35 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 37 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 93 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 208 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update dinsdag 28-4, 10.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 41 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 93 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 203 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update vrijdag 24-4, 10.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 50 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 92 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 193 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update woensdag 22-4, 14.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 55 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 91 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 185 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update maandag 20-4, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 65 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 91 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 172 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update vrijdag 17-4, 15.10 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 61 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 89 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 169 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Nb. Er zijn op dit moment nog veel coronapatiënten opgenomen op de IC en verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Wel zien we de laatste dagen een afvlakking van de toestroom van het aantal coronapatiënten. Landelijk en bij VieCuri. Daarom delen we de update van het aantal besmettingen vanaf nu niet meer dagelijks maar iedere maandag, woensdag en vrijdag.

 

Update donderdag 16-4, 09.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 64 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 89 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 164 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update woensdag 15-4, 16.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 67 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 88 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 161 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een andere zorginstelling).

 

Update dinsdag 14-4, 16.50 uur: toename drukte bloedafname

Wij hebben gemerkt dat de drukte bij onze locaties voor bloedafname (prikposten) de afgelopen tijd is toegenomen in verband met de maatregelen die wij hebben moeten nemen rondom het coronavirus. Met name in de ochtenden zien wij lange rijen, mede omdat wij bezoekers vragen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Mocht u in de gelegenheid zijn om later op de dag naar een van onze prikposten te komen, dan adviseren wij u dit te doen. Onze prikposten in Venlo en Venray zijn geopend tot 16.30 uur. Meer informatie over locaties en openingstijden vindt u hier.

 

Update dinsdag 14-4, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 70 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 86 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 153 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een zorginstelling).

 

Update maandag 13-4, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 69 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 86 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 25 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 153 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een andere zorginstelling).

 

Update zondag 12-4, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 74 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 84 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 24 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 149 patiënten naar huis gegaan (naar huis of naar een andere zorginstelling).

 

Update zaterdag 11-4, 10.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 75 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 82 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 24 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 146 patiënten naar huis gegaan.

 

Update vrijdag 10-4, 14.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 74 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 81 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Verder zijn er in totaal 24 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Tot slot zijn er in totaal 145 patiënten naar huis gegaan.

 

Update woensdag 8-4, 13.05 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 84 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 77 patiënten in VieCuri met het coronavirus overleden.

 

Er zijn in totaal 23 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 10 patiënten zijn overgeplaatst naar een instelling voor vervolgzorg (bijv. verpleeg- of verzorgingshuis, revalidatiecentrum). Er zijn 113 patiënten naar huis gegaan.

 

Update dinsdag 7-4, 15.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 94 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 72 patiënten in VieCuri met het coronavirus overleden.

Er zijn in totaal 22 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 8 patiënten zijn overgeplaatst naar een instelling voor vervolgzorg (bijv. verpleeg- of verzorgingshuis, revalidatiecentrum). Er zijn 110 patiënten naar huis gegaan.

 

Update maandag 6-4, 17.00 uur: oproep om uw contact met het ziekenhuis en huisarts niet uit te stellen

VieCuri en huisartsencoöperatie Cohesie doen een dringende oproep: stel uw vragen aan de huisarts of het ziekenhuis niet uit. Het risico van het niet melden van klachten kan groter zijn dan het risico op besmetting met het coronavirus. Bel wel altijd voor u de huisartsenpraktijk of het ziekenhuis bezoekt.

Lees hier meer over de oproep om contact met het ziekenhuis en huisarts niet uit te stellen.

 

Update maandag 6-4, 15.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 93 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 69 patiënten in VieCuri met het coronavirus overleden.

Er zijn in totaal 22 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 7 patiënten zijn overgeplaatst naar een instelling voor vervolgzorg (bijv. verpleeg- of verzorgingshuis, revalidatiecentrum). Er zijn 101 patiënten naar huis gegaan.

 

Update zondag 5-4, 13.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 98 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 66 patiënten in VieCuri met het coronavirus overleden.

Er zijn in totaal 23 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 6 patiënten zijn overgeplaatst naar een instelling voor vervolgzorg (bijv. verpleeg- of verzorgingshuis, revalidatiecentrum). Er zijn 92 patiënten naar huis gegaan.

 

Update zaterdag 4-4, 13.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 99 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 61 patiënten in VieCuri met het coronavirus overleden.

Er zijn in totaal 23 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 7 patiënten zijn overgeplaatst naar een instelling voor vervolgzorg (bijv. verpleeg- of verzorgingshuis, revalidatiecentrum). Er zijn 86 patiënten naar huis gegaan.

 

Update vrijdag 3-4, 12.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 98 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 57 patiënten in VieCuri met het coronavirus overleden.

Er zijn in totaal 21 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 5 patiënten zijn overgeplaatst naar een instelling voor vervolgzorg (bijv. verpleeg- of verzorgingshuis, revalidatiecentrum). Er zijn 79 patiënten naar huis gegaan.
Aanvulling op dit bericht: terugkijkend op deze periode blijkt dat we op deze dag de piek aan opgenomen coronapatiënten bereikten. Het aantal opnames liep in de loop van de dag op tot 118 patiënten. 

 

Update donderdag 2-4, 13.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 99 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 53 patiënten in VieCuri met het coronavirus overleden.

Er zijn in totaal 19 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 2 patiënten zijn overgeplaatst naar een instelling voor vervolgzorg (bijv. verpleeg- of verzorgingshuis, revalidatiecentrum).

Er zijn 71 patiënten naar huis gegaan.

 

Update woensdag 1-4, 11.20 uur: aantal besmettingen

De afgelopen dagen zijn er patiënten van VieCuri overgeplaatst naar andere zorginstellingen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding coördineert de herverdeling van patiënten om de capaciteit die landelijk beschikbaar is, zo goed mogelijk te gebruiken. Dit nemen we vanaf vandaag mee in de cijfers zodat het beeld zo compleet mogelijk is. In de cijfers van gisteren meldden we dat er 75 patiënten naar huis zijn gegaan. Dit is niet correct. Die 75 personen zijn ontslagen uit VieCuri, maar niet allemaal naar huis. Vanaf nu maken we dit onderscheid wel.

 

Update woensdag 01-04, 10.50 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 95 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn helaas in totaal 50 patiënten in VieCuri met het coronavirus overleden.

Er zijn 18 patiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 2 patiënten zijn overgeplaatst naar een instelling voor vervolgzorg (bijv. verpleeg- of verzorgingshuis, revalidatiecentrum). Er zijn 61 patiënten naar huis gegaan.

 

Update dinsdag 31-3, 10.55 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 88 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 75 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 48 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update maandag 30-3, 14.20 uur: bezorgservice VieCuri Venray

Om patiënten en naasten te ondersteunen bij het halen en brengen van was, persoonlijke spullen of attenties, heeft ook VieCuri Venray een bezorgservice voor patiënten ingericht. 


Deze instructie is bedoeld voor naasten/ bezoekers van patiënten die geen bezoek mogen ontvangen.

 

 • Indien u kleding, persoonlijke spullen of een attentie komt brengen of halen, verpak deze spullen dan in bijvoorbeeld een (plastic) tas. Van 07.30 uur tot 19.30 uur kunt u spullen afgeven.
 • Zorg dat op de tas duidelijk de naam van de patiënt, geboortedatum, afdeling en kamernummer vermeld is, bijvoorbeeld met een etiket of iets anders waarop u deze gegevens kunt vermelden.
 • Lever de spullen vervolgens in bij een van onze receptiemedewerkers.
 • De spullen worden bij de receptie in de daarvoor bestemde draadwagens geplaatst en eenmaal per dag (12:00 uur) door onze afdeling logistiek opgehaald.
 • Vervolgens worden deze naar de desbetreffende afdeling gebracht en overgedragen aan het verplegend personeel. Het verplegend personeel zorgt ervoor dat de door u gebrachte spullen bij uw naaste afgegeven worden.
 • De logistiek medewerker neemt bij aflevering ook direct de was of andere spullen van de patiënten op de afdelingen mee terug in een plastic zak, wederom voorzien van een etiket met de naam van de patiënt, geboortedatum en afdeling.
 • U kunt deze spullen vervolgens weer ophalen bij de receptie. Het is aan te raden dit tijdig af te stemmen met uw naaste zodat u alleen naar het ziekenhuis hoeft te komen wanneer dat nodig is.

 

 

Update maandag 30-3, 13.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 89 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 67 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 44 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update zondag 29-3, 15.30 uur: SMS afspraakherinnering bij geannuleerde afspraken

Er is een vraag en antwoord toegevoegd bij de veelgestelde vragen over het coronavirus. De vraag die is toegevoegd gaat over SMS berichten met afspraakherinneringen die mogelijk toch worden verstuurd bij geannuleerde afspraken. Bekijk hier deze nieuwe vraag en het antwoord.

 

Update zondag 29-3, 15.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 93 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 65 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 40 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update zaterdag 28-3, 15.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 91 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 56 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 36 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update vrijdag 27-3, 10.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 81 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 47 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 30 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update donderdag 26-3, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 69 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 39 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 27 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.


Update woensdag 25-3, 15.30 uur: winkels zorgboulevard gesloten

Vanaf dinsdag 24 maart zijn de winkels op de zorgboulevard in VieCuri Venlo tot nader order gesloten.


Update woensdag 25-3, 14.30 uur: Behandelapp

Wat betekent de corona-uitbraak voor u als patiënt of bezoeker? Lees het in onze Behandelapp

De belangrijkste informatie over het coronavirus voor patiënten en bezoekers is (naast op onze website) nu ook te vinden in de VieCuri Behandelapp. Hier vindt u betrouwbare informatie voor als u binnenkort een afspraak hebt in het ziekenhuis of als er een naaste in het ziekenhuis is opgenomen.

 

In de Behandelapp kunt u ook een corona-quickscan doen om te checken of bepaalde klachten gerelateerd kunnen zijn aan het coronavirus. U vul een aantal korte vragen in en krijgt op basis van uw antwoorden een advies over hoe u het beste kunt handelen.

 

Bekijk hier meer informatie over het gebruik van de VieCuri Behandelapp en download deze gratis in Google Play of in de App Store.11

 

Update woensdag 25-3, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 68 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 28 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 24 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update maandag 23-3, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 51 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 23 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 16 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update zondag 22-3, 11:55 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 46 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn in totaal 11 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Tot slot zijn er 14 patiënten naar huis gegaan.

Update zondag 22-3, 10:25 uur: Radiologie Regiopoli Panningen gesloten

In verband met het coronavirus maken we vanaf maandag 23 maart voorlopig geen röntgenfoto’s op onze Regiopoli Peel & Maas in Panningen. Dit betekent dat patiënten die een onderzoek moeten krijgen bij Radiologie, doorverwezen worden naar locatie Venlo.

 

Update zaterdag 21-3, 11:30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 46 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn in totaal 11 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Tot slot zijn er 14 patiënten naar huis gegaan.

Update vrijdag 20-3, 17:00 uur: aantal besmettingen

Er zijn op dit moment 34 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn in totaal 9 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. 

 

Update vrijdag 20-3, 15:15 uur: dringende oproep voor materialen

Vanwege schaarste op de markt, zijn wij dringend op zoek naar de volgende materialen:
- Operatiemutsen
- Schorten voor medische processen

Bent u of kent u iemand die goederen beschikbaar kan stellen, dan wel aan ons te verkopen? Stuur dan een mailtje naar coronamaterialen@viecuri.nl.

 

Update donderdag 19-3, 17:30 uur: bezorgservice voor patiënten

Om patiënten en naasten te ondersteunen bij het halen en brengen van was, persoonlijke spullen of attenties, heeft VieCuri een bezorgservice voor patiënten ingericht.

 

Deze instructie is bedoeld voor naasten/ bezoekers van patiënten die geen bezoek mogen ontvangen.

 • Indien u kleding, persoonlijke spullen of een attentie komt brengen of halen, verpak deze spullen dan in bijvoorbeeld een (plastic) tas.
 • Zorg dat op de tas duidelijk de naam van de patiënt, geboortedatum, afdeling en kamernummer vermeld is, bijvoorbeeld met een etiket of iets anders waarop u deze gegevens kunt vermelden.
 • Lever de spullen vervolgens in bij een van onze receptiemedewerkers.
 • De spullen worden bij de receptie in de daarvoor bestemde draadwagens geplaatst en twee keer per dag (ochtend en middag) door onze afdeling logistiek opgehaald.
 • Vervolgens worden deze naar de desbetreffende afdeling gebracht en overgedragen aan het verplegend personeel. Het verplegend personeel zorgt ervoor dat de door u gebrachte spullen bij uw naaste afgegeven worden.
 • De logistiek medewerker neemt bij aflevering ook direct de was of andere spullen van de patiënten op de afdelingen mee terug in een plastic zak, wederom voorzien van een etiket met de naam van de patiënt, geboortedatum en afdeling.
 • U kunt deze spullen vervolgens weer ophalen bij de receptie. Het is aan te raden dit tijdig af te stemmen met uw naaste zodat u alleen naar het ziekenhuis hoeft te komen wanneer dat nodig is.

 

Update donderdag 19-3, 14:30 uur: aantal besmettingen

Er zijn op dit moment 31 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 25 medewerkers besmet. Er zijn in totaal 8 patiënten overleden.

 

Update woensdag 18-3, 17:45 uur: extra ondersteuning bij VieCuri gewenst, zorg en niet-zorg

VieCuri doet een oproep aan iedereen die op korte termijn (voor een nader te bepalen periode) op oproepbasis beschikbaar is om onze zorgprofessionals te ondersteunen. We zoeken vooral mensen met een zorgachtergrond. Maar ook als je geen zorgachtergrond hebt kunnen we je hulp misschien goed gebruiken.


Via onderstaande formulieren kun je je beschikbaarheid kenbaar maken. Het eerste formulier is voor mensen met een zorgachtergrond. Het tweede voor mensen zonder een zorgachtergrond.
De formulieren zijn momenteel niet meer beschikbaar. 


Namens al onze medewerkers en patiënten alvast ontzettend bedankt!

  

Update woensdag 18-3, 17:15 uur: openingstijden Centrum van Diagnostiek VieCuri Venlo en prikpoli VieCuri Venray

Vanaf 19 maart 2020 zijn de prikpoli’s van het Centrum van Diagnostiek Venlo en VieCuri Venray open van 08.00 tot 16.30 uur in plaats van 07.00 tot 17.00 uur. Tot nader order is het Centrum van Diagnostiek Venlo op zaterdag gesloten.

 

Update woensdag 18-3, 14:45 uur: aantal besmettingen

Inmiddels zijn er 27 patiënten met het coronavirus opgenomen bij VieCuri. Er zijn in totaal 14 medewerkers besmet. Er is helaas een nieuw sterfgeval. Daarmee komt het totaal aantal overleden patiënten in VieCuri op drie

 

Update dinsdag 17-3, 17:45 uur: controle bezoekers poli en uitgezonderde patiënten

Heeft u de komende periode een poliafspraak in VieCuri? Of heeft u toestemming op bezoek te komen bij een naaste? Meld u dan eerst bij de receptie. Houd u daarbij rekening met het volgende:

 

 • Voor poliafspraken vragen wij u om uw afsprakenbrief of sms/ mail met afspraakbevestiging te laten zien.
 • Komt u op bezoek bij een naaste op de afdeling Kindergeneeskunde, Intensive Care, Geboortecentrum, spoedeisende hulp (SEH) of is uw naaste terminaal ? Dan vragen wij u de naam van uw naaste door te geven.
 • In alle gevallen krijgt u vervolgens een bezoekersbadge van ons. Wij verzoeken u deze zichtbaar op uw kleding te dragen.


Met betrekking tot het wassen van kleding van uw naaste, kunnen wij u melden dat wij bezig zijn een praktische oplossing te vinden.

 

Update dinsdag 17-3, 14.45 uur: aantal besmettingen 

Inmiddels zijn er 18 patiënten met het coronavirus opgenomen bij VieCuri. Er zijn in totaal 14 medewerkers besmet. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen.

 

Update dinsdag 17-3, 11.25 uur: poliafspraak? max. 1 begeleider per patiënt

Gisteren is bekend gemaakt dat VieCuri geen bezoek meer toestaat op de verpleegafdeling. Voor poliafspraken geldt: maximaal 1 begeleider per patiënt. Verder is besloten dat onze parkeer- en politaxi’s tot nader order niet langer in bedrijf zijn. Wij verzoeken onze minder valide patiënten die voor een polibezoek naar ons ziekenhuis komen, om met een begeleider te komen. Bij de ingang zijn rolstoelen aanwezig.

 

Update maandag 16-3, 19.00 uur: geen bezoek meer toegestaan in VieCuri

Vanaf vandaag is tot nader bericht bezoek aan patiënten op onze verpleegafdelingen niet meer toegestaan. Deze maatregel treffen wij om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en onze patiënten en medewerkers te beschermen.

 

Wij begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, maar in deze uitzonderlijke crisissituatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in ons ziekenhuis patiënten zijn opgenomen met een (zeer) kwetsbare gezondheid, de groep mensen die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden.

 

Hoe vervelend we deze maatregel ook vinden, we gaan er uiteraard alles aan doen om patiënten en naasten op andere manieren in contact te laten blijven. Naast bellen, Skype en de mogelijkheid om een attentie af te geven aan de hoofdingang, zullen we extra individuele aandacht en zorg voor patiënten op hun eigen afdeling aanbieden. Onze vrijwilligers helpen daarbij van harte.

 

Het spreekt voor zich dat we in het geval van kinderen, geboortecentrum, SEH, terminale patiënten én patiënten waarvan de gezondheid in de komende dagen ernstig verslechtert individuele bezoekafspraken maken met hun naasten. Bezoekers die uitzonderlijke toegang krijgen, krijgen allemaal een bezoekersbadge aangeboden, zodat duidelijk herkenbaar is dat zij toestemming hebben om op een afdeling aanwezig te zijn.

Update maandag 16-3, 16.45 uur: aantal besmettingen bij VieCuri

Op dit moment hebben we twaalf patiënten bij VieCuri die besmet zijn met het coronavirus. Acht medewerkers zijn positief getest op het coronavirus. Er is bekend geworden dat een tweede patiënt die besmet was met het coronavirus helaas is overleden. 

 

Update zondag 15-3, 19.45 uur: sluiting restaurants La Vie op locaties Venlo en Venray

Het kabinet heeft alle horeca verplicht de deuren te sluiten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook restaurant La Vie valt onder dit besluit en is om die reden vanaf heden gesloten. 

 

Update zondag 15-3, 17.15 uur: patiënt overleden aan coronavirus, wijziging poliafspraken en geplande operaties

Bekend is geworden dat een patiënt die besmet was met het coronavirus helaas is overleden. Op dit moment hebben we drie patiënten in huis die besmet zijn met het coronavirus. Zeven medewerkers zijn positief getest op het coronavirus. VieCuri houdt de situatie nauwlettend in de gaten en volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM.

 

Poliafspraken


VieCuri verwacht de komende tijd een toestroom aan corona- en corona-verdachte patiënten. Net als andere ziekenhuizen in Limburg wordt het voor VieCuri een flinke uitdaging om deze mensen goede zorg te bieden. Daarvoor zetten we alles op alles. Wij hebben onze zorgmedewerkers hard nodig voor de meest zieke patiënten; dat is op de spoedeisende hulp (SEH), Intensive Care en de verpleegafdelingen.

 

Dit kan ook voor u gevolgen hebben:

 • Heeft u binnenkort een afspraak op de polikliniek waarbij geen lichamelijk onderzoek vereist is? Dan zetten we deze waar mogelijk om naar een telefonische afspraak. 
 • Heeft u binnenkort een afspraak op de polikliniek waarbij wel lichamelijk onderzoek vereist is? Dan wordt deze afspraak zo mogelijk uitgesteld.
 • Niet-urgente/niet-spoedeisende nieuwe poli-afspraken worden uitgesteld.

 

Als uw afspraak niet doorgaat of omgezet wordt naar een telefonische afspraak, dan wordt u hiervan telefonisch op de hoogte gebracht. U hoeft ons niet te bellen, wij nemen contact met u op.

 

Geplande operaties


De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op en dat heeft ook gevolgen voor het OK-programma van VieCuri. Besloten is om voorlopig alle geplande en vermijdbare operaties af te zeggen. Wanneer we een behandeling of operatie moeten afzeggen, begrijpen we dat dit grote gevolgen kan hebben voor u persoonlijk. Wij zeggen de operaties af om voldoende capaciteit vrij te houden voor patiënten die we in isolatie moeten verplegen. Patiënten voor wie dit geldt, krijgen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk de dag voor de operatie persoonlijk bericht.

 

Update zaterdag 14-3, 14.15 uur: aanpassing bezoekregeling

De tijdelijk aangepaste bezoekregeling voor patiënten in VieCuri is geactualiseerd voor bezoekers van patiënten op de afdeling Kindergeneeskunde. Hiervoor geldt dat indien het de ouders betreft, zij samen op bezoek mogen komen, maar wel afwisselend bij de patiënt toegelaten worden (dus niet gelijktijdig).

 

Verder geldt dat er geen bezoek toegestaan is op de afdeling waar onze coronapatiënten liggen. 

 

De overige aangepaste bezoekregels blijven van kracht.

 

Update vrijdag 13-3, 15.00 uur: in totaal twee patiënten en zes medewerkers positief getest op coronavirus

Vrijdag 13 maart is bekend geworden dat een tweede patiënt die is opgenomen in VieCuri positief is getest op het coronavirus. Bovendien zijn drie nieuwe medewerkers besmet. De desbetreffende patiënt wordt momenteel volgens de richtlijnen en protocollen in strikte isolatie verzorgd. We hebben de GGD op de hoogte gesteld en er is inmiddels een contactonderzoek gestart. Medewerkers en kamergenoten die contact hebben gehad met de patiënt of de besmette medewerkers worden getest als ze ook verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben. Daarmee komen wij in totaal op twee besmette patiënten en zes besmette medewerkers. We verwachten dat dit aantal gaat oplopen. 

 

Update vrijdag 13-3, 14.15 uur: aangepaste bezoekregeling

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, hanteert VieCuri een aangepaste bezoekersregeling. Er is maximaal één bezoeker per patiënt per dag toegestaan. Dit geldt voor alle verpleegafdelingen, met uitzondering van de verpleegafdeling Kindergeneeskunde, de Intensive Care en voor terminale patiënten. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts, bezoek dan geen patiënten in het ziekenhuis.

 

VieCuri houdt de situatie nauwlettend in de gaten en volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM. We willen graag aan onze patiënten en bezoekers benadrukken dat dit geen gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering van ons ziekenhuis. Dit betekent dat alle afspraken op de poliklinieken en de geplande behandelingen en operaties doorgaan. De veiligheid van onze medewerkers, patiënten en bezoekers blijft het belangrijkst en is niet in het geding.

 

Update donderdag 12-3, 19.30 uur: patiënt positief getest op coronavirus en aangepaste bezoekersregeling

Donderdag 12 maart is bekend geworden dat één patiënt die is opgenomen in VieCuri Medisch Centrum positief is getest op het coronavirus. Deze persoon wordt volgens de richtlijnen en protocollen in strikte isolatie verzorgd. Het ziekenhuis heeft de GGD geïnformeerd. Er is een contactonderzoek gestart. Medewerkers en kamergenoten die contact hebben gehad met de patiënt én verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben, worden getest.

 

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, hanteert VieCuri een aangepaste bezoekersregeling. Er is maximaal één bezoeker per patiënt toegestaan. Dit geldt voor alle verpleegafdelingen, met uitzondering van de verpleegafdeling Kindergeneeskunde, de Intensive Care en voor terminale patiënten. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts, bezoek dan geen patiënten in het ziekenhuis.

 

Update woensdag 11-3, 13.30 uur: in totaal drie medewerkers VieCuri positief getest

Woensdag 11 maart is bekend geworden dat een derde medewerker van VieCuri positief is getest op het coronavirus. Het ziekenhuis heeft de GGD op de hoogte gesteld. Er is een contactonderzoek gestart onder patiënten en medewerkers. Daar waar nodig neemt het ziekenhuis maatregelen zoals patiënten in isolatie verplegen.

Voor alle drie de medewerkers geldt dat ze goed en zorgvuldig hebben gehandeld en niet met klachten hebben gewerkt.

 

Update dinsdag 10-3, 10.20 uur: begroeten zonder handen schudden

Op 9-3 deed premier Rutte in overleg met het RIVM de oproep om geen handen meer te schudden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. VieCuri neemt deze richtlijn over. Een belangrijke kanttekening: geen hand geven pleit je er niet van vrij om evengoed vaak genoeg je handen te wassen. Dat blijft ontzettend belangrijk

 

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf een aantal zaken doen om mogelijke verspreiding van virussen tegen te gaan:

 • Was uw handen regelmatig. Zeker voordat u een patiënt bezoekt (aan elk bed hangt een pompje met desinfectie-gel).
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, nooit in uw hand.
 • Hoest of nies met afgewend gezicht (nooit naar mensen toe)
 • Gebruik papieren zakdoekjes eenmalig en gooi deze weg na gebruik.
 • Bent u verkouden of grieperig: ga niet op bezoek bij patiënten. Lees meer informatie over hygiëne voor bezoekers. 

 

Belangrijke mededeling voor bezoekers VieCuri. Heeft u de komende periode een poliafspraak in VieCuri? Of heeft u toestemming op bezoek te komen bij een naaste? Meld u dan eerst bij de receptie. Houd u daarbij rekening met het volgende:

 • Voor poliafspraken vragen wij u om uw afsprakenbrief of sms/ mail met afspraakbevestiging te laten zien.
 • Komt u op bezoek bij een naaste op de afdeling Kindergeneeskunde, Intensive Care, Geboortecentrum, spoedeisende hulp (SEH) of is uw naaste terminaal ? Dan vragen wij u de naam van uw naaste door te geven. In alle gevallen krijgt u vervolgens een bezoekersbadge van ons. Wij verzoeken u deze zichtbaar op uw kleding te dragen.Met betrekking tot het wassen van kleding van uw naaste, kunnen wij u melden dat wij bezig zijn een praktische oplossing te vinden. 

 

%MCEPASTEBIN%

Een afbeelding van het coronavirus
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
 • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
 • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
 • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling