Deze week zetten we het Geboortecentrum in blauw en roze licht

Datum: 13 oktober 2022

Komende week van 9 t/m 15 oktober is het de Baby Loss Awareness Week. Een week waarin jaarlijks wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor miskramen en babysterfte. Het is een week waarin ouders, familieleden, vrienden en andere nabestaanden het korte bestaan van deze baby’s herdenken. Er wordt ruimte gecreëerd om te kunnen delen wat je als ouder voelt en om je gesteund te voelen.

 

De week is ook een gelegenheid om mensen bewust te maken van de gevolgen van zwangerschaps- en babyverlies, van het belang van rouwverwerking in het verdere verloop van het rouwproces en van het essentiële werk dat nodig is om de zwangerschapsuitkomsten te verbeteren en het leven van baby’s te redden.

 

Op vrijdag 15 oktober, de laatste dag van de Baby Loss Awareness Week, branden ouders en naasten wereldwijd om 19.00 uur –plaatselijke tijd- een kaarsje, een golf van licht en liefde voor de kleintjes die we moeten missen. Voor wie ga jij een kaarsje branden?

 

Het Geboortecentrum Noord-Limburg staat hier graag bij stil. In het teken van deze week verlicht het Geboortecentrum deze week elke avond het gebouw met roze en blauwe lichten om de verloren kleintjes te herdenken.

 

Ook in ons Stiltecentrum denken we aan deze kindjes. Daar staat het “kindermonument”, wat symbolisch de omarming van de ouders uitdraagt. Hier is (altijd) de mogelijkheid om een kaarsje te branden of wellicht speciaal voor deze week een bloem neer te leggen. Donderdagmiddag 13 oktober is één van onze spiritueel zorgverleners hier aanwezig voor een gesprek met ouders, vrienden en/of familie die hier behoefte aan hebben.

 

Wil je meer weten over de Baby Loss Awareness Week? Lees dan verder op de internationale website.

Roze en blauwe lichten om het geboortecentrum
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling