Jong gezin in kraamsuite Geboortecentrum Noord-Limburg

Meer ontspanning tijdens de bevalling door draadloos CTG

Datum: 3 maart 2021

Iedere zwangere vrouw heeft een unieke bevalling. Hoeveel je wilt en kunt bewegen tijdens je bevalling is persoonlijk en situatie afhankelijk. Beval je met een medische indicatie in het Geboortecentrum dan beval je onder toezicht van een gynaecoloog. Om moeder en kind goed in de gaten te houden, wordt een zogenaamd CTG-apparaat aangesloten. Dit apparaat meet de hartslag van de baby én de moeder en meet de weeënactiviteit. Voorheen moest de aanstaande moeder in of aan bed blijven omdat zij ‘vast zat’ aan draadjes en kabels. Goed nieuws: dat hoeft nu niet meer! 

 

Bij het Geboortecentrum maken we sinds kort gebruik van een draadloos CTG-apparaat. Dit houdt draadloos de toestand van moeder en kind in de gaten en de veiligheid blijft gewaarborgd door de continue monitoring. De moeder kan makkelijker bewegen door de kamer en gebruikmaken van bijvoorbeeld een skippybal, zoals op de foto. De moeder kan zelfs tussendoor douchen of in bad want het apparaat is ook waterbestendig. Gynaecoloog Dieuwke Boskamp: “Door de grotere bewegingsvrijheid kan de moeder beter ontspannen. Dit kan de ontsluiting ten goede komen. De wens om meer te kunnen bewegen komt voort uit gesprekken die we met moeders hebben gevoerd. We zijn erg blij dat we hier nu gehoor aan kunnen geven.”

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling