Bekijk de video: bevallen in het Geboortecentrum Noord-Limburg

Datum: 2 februari 2021

In het Geboortecentrum wordt nauw samengewerkt tussen de verloskundigen uit de regio Noord-Limburg, kraamzorgorganisaties en de gynaecologen, verloskundigen en verpleegkundigen van VieCuri. In deze video nemen diverse zorgverleners je mee en vertellen je hier alles over. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor je bevalling.

 

Wat zie je in de video?

Ben je zwanger zonder medische indicatie, dan heb je de keuze om thuis te bevallen of in het Geboortecentrum met je eigen verloskundige. Astrid, verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Reuver, Tegelen en Belfeld legt je uit hoe zij zwangeren begeleidt die in het Geboortecentrum onder haar toezicht bevallen. In de video zie je ook hoe een kraamsuite eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld de partner als je in het Geboortecentrum moet verblijven met je kindje. Verder komt de rol van de gynaecoloog aan bod en vertelt de kinderarts-neonatoloog van VieCuri wat je kunt verwachten als je kindje te vroeg geboren wordt. Verpleegkundigen Nicole en Frans informeren je over de opname op een kraamsuite en couveusesuite. Kraamzorgorganisaties zijn ook belangrijk in het Geboortecentrum. Elly, kraamverzorgende bij Geboortezorg Noord-Limburg, informeert je hoe zij kersverse ouders begeleidt. 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Heeft u luchtwegklachten en is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling 

 

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken