Versoepelingen corona én aanpassing bezoektijden

Datum: 9 juni 2022

Goed nieuws! Het aantal corona-patiënten in ons ziekenhuis en het aantal besmettingen in onze regio blijft dalen. Daarom versoepelen we per maandag 13 juni onze regels.

  • Heeft u een afspraak in het Geboortecentrum? Voor alle afspraken geldt dat u samen mag komen.
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen. 
  • De bezoektijden zijn gewijzigd. Er zijn op álle dagen twee bezoekmomenten: in de middag van 14.00 tot 15.00 uur en in de avond van 18.30 tot 20.00 uur. De partner  of vaste begeleider is uiteraard 24 uur per dag welkom in het Geboortecentrum. Broertjes en zusjes mogen ook bij hun ouders in het Geboortecentrum blijven, maar kunnen niet blijven slapen. 
  • Bij luchtwegklachten geldt: blijf thuis. Indien bezoek toch noodzakelijk is, draagt u een medisch mondneusmasker. Bent u positief getest op corona, verblijf dan in isolatie en kom niet naar het Geboortecentrum. Bent u in contact geweest met iemand die corona heeft, vermijd contact met kwetsbaren (zoals onze patiënten op de verpleegafdeling) gedurende 10 dagen.

 

Respecteer elkaar

Er zullen mensen zijn die het prettig vinden om toch 1,5 meter afstand te houden en/of het mondneusmasker te dragen. Respecteer elkaar hierin.

 

Basisregels blijven belangrijk

Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling