Zwangere vrouw krijgt echo in Geboortecentrum Noord-Limburg

Algemene onderzoeken

Bij elke controle wordt je bloeddruk gemeten en de groei van de baarmoeder in de gaten gehouden. Hiervoor voelt de verloskundige/gynaecoloog met haar handen aan je buik. Ook wordt er geluisterd naar het hartje van je baby. Waarschijnlijk is dit de allereerste controle nog niet te horen omdat de baarmoeder nog te klein is en achter het schaambot verstopt zit.


Een of twee keer in de zwangerschap wordt bloed afgenomen voor controle op onder meer het ijzergehalte in het bloed. De eerste keer wordt ook je bloedgroep bepaald. Soms is urine-onderzoek nodig in verband met mogelijke aanwezigheid van suiker en eiwit.
Als er verder geen bijzonderheden zijn blijft het hierbij. Is er wel reden voor verder onderzoek, dan vertelt de verloskundige of gynaecoloog je waarom dit nodig is.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling