Zwangere vrouw krijgt echo in Geboortecentrum Noord-Limburg

Voorlichtingsavonden

Voorlichtingsavond zwangerschap en bevalling

In samenwerking met eerstelijnsverloskundigen, kraamzorgorganisaties en VieCuri is er maandelijks een voorlichtingsbijeenkomst over zwangerschap en bevallen. Het is een informele bijeenkomst, waarbij je in kleine groepen informatie krijgt over verschillende aspecten rondom de zwangerschap en het bevallen in het Geboortecentrum. De avonden zijn het meest geschikt voor aanstaande ouders die tussen de 28 en de 32 weken zwanger zijn.

 

Er is een rondleiding in het Geboortecentrum waarbij je meer te weten komt over de samenwerking tussen de verschillende hulpverleners op het gebied van verloskundige zorg en de kraamzorg. Als de zorg het toelaat, kun je ook diverse ruimtes bezichtigen. Er is veel ruimte is om je vragen te stellen en met de andere aanwezigen over onderwerpen van gedachten te wisselen. De avond is voor alle aanstaande ouders, ongeacht waar je in behandeling bent.

 

De voorlichting vindt maandelijks plaats op dinsdagavond en begint om 19.30 uur. Ga naar het aanmeldformulier van de voorlichting Zwangerschap en bevalling voor actuele data en om je aan te melden.

 

Voorlichtingsavond borstvoeding

Tijdens de voorlichtingsavond over borstvoeding komen de belangrijkste onderwerpen over borstvoeding aan bod. Het thema wordt belicht vanuit verschillende disciplines en wordt gepresenteerd door een lactatiekundige, een kraamverzorgende, een verloskundige en een verpleegkundige van de JeugdGezondheidsZorg (JGZ).

 

De voorlichting vindt iedere twee maanden plaats en begint om 19.30 uur. Ga naar het aanmeldformulier van de voorlichting Borstvoeding voor actuele data en om je aan te melden. 

 

Voorlichtingsavond meerlingenzwangerschap

Tijdens de voorlichtingsavond voor aanstaande meerlingouders komen de belangrijkste onderwerpen over een meerlingzwangerschap en bevalling aan bod. Deze voorlichtingsavond wordt gepresenteerd door een gynaecoloog, een kraamzorgverpleegkundige en een tweelingmoeder.

 

De gynaecoloog geeft uitleg over de medische aspecten van de meerlingzwangerschap en bevalling, de kraamzorgverpleegkundige gaat in op de bijzondere mogelijkheden van kraamzorg bij een meerling en op de bewuste keuze tussen borst- of flesvoeding en de tweelingmoeder vertelt over haar eigen ervaring.
Als het mogelijk is, bezoeken we een couveusesuite in het Geboortecentrum.

 

De voorlichting vindt drie keer per jaar plaats in het Geboortecentrum (GBC), in de multifunctionele ruimte E3-202 op de derde etage. Je vindt de ingang bij de Spoedeisende Hulp, gesitueerd aan de Prof. Gelissensingel 20, 5912 JX in Venlo.

De inloop is vanaf 19:15 uur. De voorlichting begint om 19.30 uur. We verzoeken je om tijdig aanwezig te zijn. 
Ga naar het aanmeldformulier van de voorlichting Meerlingenzwangerschap voor actuele data en om je aan te melden. 

Scroll voor meer informatie