Zwangere vrouw toont buik in Geboortecentrum Noord-Limburg

Keizersnede

VieCuri heeft haar methode bij een geplande keizersnede aangepast zodat de geboorte van je kindje, ondanks de operatieve ingreep, toch zoveel mogelijk lijkt op een natuurlijke geboorte. De operatiemethode wordt ‘Gentle Cesarean’ genoemd oftewel ‘vriendelijke keizersnede’. Deze methode past helemaal bij het Family Centered Care concept, de visie waarbij de zorg voor het gezin centraal staat.


Om de keizersnede zoveel mogelijk te laten aansluiten op een natuurlijke bevalling is er een aantal aanpassingen gedaan in de werkwijze rondom de operatie. Erg prettig is dat hierdoor het gezin bij elkaar kan blijven vanaf de operatiekamer.


Kort voordat je baby wordt geboren, zakt het operatiedoek, zodat jullie je kindje ter wereld zien komen. Dit gebeurt alleen als jullie dit willen. De geboorte gebeurt zo rustig mogelijk om de natuurlijke situatie na te bootsen. In ons ziekenhuis hebben we ervoor gekozen om het kindje eerst kort te laten checken door de kinderarts. Als de medische situatie van moeder en kind dit toelaten, wordt je baby dus vrijwel direct na de geboorte bij je gelegd om zo snel mogelijk huid-op-huidcontact te bewerkstelligen. Hierdoor ervaart je kindje minder stress en blijft ook beter op temperatuur.

 

Vooral tijdens het eerste uur na de geboorte is de baby wakker, alert en bijzonder ontvankelijk voor het eerste contact met zijn of haar ouders. Dit bevordert de hechting tussen jou en je kindje en daarbij brengt het de borstvoeding beter op gang. Bovendien is er alle tijd om met elkaar kennis te maken en volop te genieten.

 

Bekijk hier de video over de vriendelijke keizersnede in het Geboortecentrum.

video vriendelijke keizersnede  

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Heeft u luchtwegklachten en is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling 

 

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken