Zwangere vrouw toont buik in Geboortecentrum Noord-Limburg

Keizersnede

VieCuri heeft haar methode bij een geplande keizersnede aangepast zodat de geboorte van je kindje, ondanks de operatieve ingreep, toch zoveel mogelijk lijkt op een natuurlijke geboorte. De operatiemethode wordt ‘Gentle Cesarean’ genoemd oftewel ‘vriendelijke keizersnede’. Deze methode past helemaal bij het Family Centered Care concept, de visie waarbij de zorg voor het gezin centraal staat.


Om de keizersnede zoveel mogelijk te laten aansluiten op een natuurlijke bevalling is er een aantal aanpassingen gedaan in de werkwijze rondom de operatie. Erg prettig is dat hierdoor het gezin bij elkaar kan blijven vanaf de operatiekamer.


Kort voordat je baby wordt geboren, zakt het operatiedoek, zodat jullie je kindje ter wereld zien komen. Dit gebeurt alleen als jullie dit willen. De geboorte gebeurt zo rustig mogelijk om de natuurlijke situatie na te bootsen. In ons ziekenhuis hebben we ervoor gekozen om het kindje eerst kort te laten checken door de kinderarts. Als de medische situatie van moeder en kind dit toelaten, wordt je baby dus vrijwel direct na de geboorte bij je gelegd om zo snel mogelijk huid-op-huidcontact te bewerkstelligen. Hierdoor ervaart je kindje minder stress en blijft ook beter op temperatuur.

 

Vooral tijdens het eerste uur na de geboorte is de baby wakker, alert en bijzonder ontvankelijk voor het eerste contact met zijn of haar ouders. Dit bevordert de hechting tussen jou en je kindje en daarbij brengt het de borstvoeding beter op gang. Bovendien is er alle tijd om met elkaar kennis te maken en volop te genieten.


Bekijk de film over de vriendelijke keizersnede.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Draag een mondneusmasker tijdens uw gehele bezoek
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri:

 

Bereid u voor

 

Bezoekregeling

Bekijk hier de actuele bezoekregeling bij VieCuri

 

Bloedprikken? Prik zelf een datum!

Maak via www.mijnVieCuri.nl een afspraak voor bloedprikken bij ziekenhuis VieCuri in Venlo of Venray.

 

Maak een afspraak