Baby in couveuse in Geboortecentrum Noord-Limburg

Couveusesuite

In onze couveusesuites bestaat de mogelijkheid om samen met je kindje, dat in de couveuse ligt, in een kamer te verblijven. De verpleging van jou en je kindje vindt dan plaats in deze suite die rustig en huiselijk is ingericht. Het is voor je partner ook mogelijk om in deze suite te verblijven. In de suites is de mogelijkheid om bezoek te ontvangen en een beschuitje te smeren.


In de suite kun je gebruik maken van onder andere:

  • Eigen sanitair ( douche en toilet) voor de kraamvrouw;
  • Een eigen koelkast in de suite. Hier mag je je eigen etenswaren bewaren;
  • Ben je opgenomen op de neonatologieafdeling? Dan zorgen wij de eerste acht dagen voor drie maaltijden per dag voor jou en je partner in de suite. Als je herstelt van een keizersnede geldt dit voor tien dagen; 
  • Tijdens de opname op onze afdeling, krijgen jullie een parkeer-/ toegangspas waarmee je gratis van de parkeerplaats gebruik kunt maken. Deze pas geeft tevens toegang tot de afdeling.

 

 

 

Vergoeding zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de opname van een kraamvrouw acht tot tien dagen na de bevalling uit de basisverzekering. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden een opname als deze niet medisch noodzakelijk is. Wij adviseren dan ook altijd eerst bij de eigen zorgverzekeraar te informeren of de kosten voor het verblijf als gezonde moeder zonder medische noodzaak, wordt vergoed. Als dit niet het geval is, moet je het verblijf en de geleverde zorg zelf betalen. Je ontvangt dan een rekening van het ziekenhuis of via je zorgverzekeraar.

Scroll voor meer informatie