Baby in couveuse in Geboortecentrum Noord-Limburg

Naar huis

Meestal hoor je enkele dagen, maar tenminste één dag van te voren, dat je kindje naar huis mag.

 

Ontslaggesprek

Voordat je met je kindje naar huis gaat, krijg je van de verpleegkundige informatie over de voedingstijden, het maken van de voeding (bij flesvoeding), eventueel medicijngebruik, controle bij de kinderarts en dergelijke. Het is handig je vragen van te voren op papier te zetten, zodat je niets vergeet. Er gaat een schriftelijke overdracht van je kind naar de kraamzorg en de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).


Intensieve nazorg

Intensieve nazorg is bedoeld voor ouders waarvan het kind extra zorg nodig heeft of heeft gehad. Het is gebleken dat ouders behoefte hebben aan ondersteuning op het moment dat zij hun kindje mee naar huis nemen. Je kunt op de afdeling navragen of jij hiervoor in aanmerking komt.


Intensieve nazorg houdt onder andere in dat er een kennismakingsgesprek met de JGZ-verpleegkundige op de afdeling wordt geregeld. Ook is het in bepaalde situaties mogelijk dat er een verpleegkundige van de afdeling na ontslag op huisbezoek komt samen met de JGZ-verpleegkundige.


Couveuse-nazorg

Als je kindje na de geboorte langer dan de normale kraamtijd in het ziekenhuis moet blijven, kun je gebruik maken van couveuse-nazorg. Het is afhankelijk van je zorgverzekering of dit vergoed wordt. Het is dus raadzaam om dit uit te zoeken voordat je kindje naar huis komt.


Terugkomavond

Als je kindje langere tijd op de afdeling heeft gelegen, word je uitgenodigd voor een terugkomavond. Je kunt dan onder begeleiding van verpleegkundigen en arts samen met andere ouders praten over de periode na ontslag. Deze terugkomavond vindt meerdere malen per jaar plaats.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Heeft u luchtwegklachten en is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling 

 

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken