Zwangere vrouw toont buik in Geboortecentrum Noord-Limburg

Voeding

Na de geboorte wordt zo snel mogelijk gestart met voeding. Afhankelijk van je keuze wordt er gestart met borstvoeding of flesvoeding.


Borstvoeding

Borstvoeding staat bij ons hoog in het vaandel. We dragen dan ook met trots de kwalificatie van Baby Friendly Hospital. We proberen met onze lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) de omstandigheden, zoals een rustige omgeving, zo optimaal mogelijk te maken om de borstvoeding goed te kunnen starten. De lactatiekundige is een aantal dagen per week aanwezig voor extra begeleiding en adviezen.


Als je besloten hebt om borstvoeding te gaan geven, streven we ernaar om binnen één uur na de bevalling je kindje aan de borst te leggen. Ook kun je tijdens de opname gebruik maken van de kolfapparaten op de afdeling. 

 

Flesvoeding

Als je kiest voor flesvoeding dan kun je bij ons kiezen uit twee merken. Het is niet verplicht om een van deze twee merken te kiezen. Je mag ook een ander merk voeding meenemen zodat we gelijk kunnen starten met de voeding van jouw keuze.

 

Meer informatie

Meer informatie over borstvoeding kun je vinden op onderstaande websites:

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling