Jong gezin in kraamsuite Geboortecentrum Noord-Limburg

Kindergeneeskunde VieCuri beloond met Bronzen Smiley

Datum: 25 februari 2019

De Kinderafdeling en de Kinderdagbehandeling van VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray hebben een Bronzen Smiley gekregen van de stichting Kind en Ziekenhuis. Deze afdelingen doen er alles aan om het verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken, zowel voor het kind als voor de ouders. De criteria voor de Smileys zijn opgesteld door ouders, kinderen, jongeren en zorgprofessionals.

 

De Smiley is een kwaliteitsinstrument voor kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. Er wordt bijv. beoordeeld of de communicatie over behandelingen duidelijk is en of ouders aanwezig mogen en kunnen zijn bij een behandeling, het ontwaken na een narcose of bij het inleiden van een operatie. Wij voldeden aan alle eisen en werden beloond met twee Bronzen Smileys. Met het behalen van de Bronzen Smiley laten we zien dat zij kind- en gezinsgerichte zorg naar een kwalitatief hoger niveau brengt.

 

Het gezin staan centraal

Bij onze afdeling Kindergeneeskunde staat “Family Centered Care” centraal. De faciliteiten, omgeving en beleid zijn erop gericht dat het gezin zoveel mogelijk betrokken wordt bij de geboden patiëntenzorg. Ouders kunnen bijvoorbeeld altijd bij hun zieke zoon of dochter op de kamer verblijven.

 

Trotse medewerkers

Teamleider Annet Hendrix van de verpleegafdeling Kindergeneeskunde vertelt trots: “Al onze medewerkers denken actief mee om te blijven verbeteren. Een opname of behandeling kan een behoorlijke impact hebben op het gezinsleven. Ieder gezin heeft weer eigen behoeften. We proberen waar het kan echt rekening te houden met de thuissituatie. Broertjes of zusjes betrekken we zoveel mogelijk bij een opname. Verder willen we het hele gezin echt een ‘warm welkom-gevoel’ geven en zoveel mogelijk ontzorgen.” Onze ambitie is om in de komende jaren de Zilveren Smiley te behalen. Annet Hendrix heeft goede hoop: “We voldoen voor het grootste deel al aan de eisen. Voor ons is het nu belangrijk om de puntjes op de i te gaan zetten.”

 

Neo-keurmerk voor Geboortecentrum Noord-Limburg

Ook het Geboortecentrum Noord-Limburg heeft een keurmerk, het Neo-keurmerk. Dit is een initiatief van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen in samenwerking met de stichting Kind en Ziekenhuis. Het Neo-keurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die goede zorg leveren aan te vroeg en te klein geboren kinderen. Het keurmerk wordt ook wel de kangoeroe genoemd, vanwege de afbeelding van een kangoeroe in het logo.

 

Lees hier meer informatie over Stichting Kind en Ziekenhuis en de Smileys

De Bronzen Smiley
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak in het Geboortecentrum? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Zwangeren mogen max. 1 persoon meenemen naar alle afspraken en echo's
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Komt u op bezoek in het Geboortecentrum? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u het gehele bezoek
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan het Geboortecentrum: 

 

Lees meer