Start pilot maaltijdvoorziening op maat

Datum: 15 mei 2018

Het Geboortecentrum Noord-Limburg is onlangs gestart met een pilot maaltijdvoorziening op maat. Dat houdt in dat het ontbijt, de tussendoortjes en de lunch geserveerd worden in buffetvorm. Jonge gezinnen die verblijven in het Geboortecentrum, kunnen zelf bepalen wanneer, wat en hoeveel ze willen eten en drinken.

 

Het idee is ontstaan vanuit de visie van gezinsgerichte zorg. Hierin wordt de patiënt als partner beschouwd en krijgt het gezin zelf zoveel mogelijk regie. Het aanbieden van de maaltijden in buffetvorm past hierin. De partners participeren in de zorg en kunnen een heerlijk ontbijtje samenstellen voor hun vrouw. Ook kunnen de moeders elkaar indien gewenst ontmoeten. Een mooie uitbreiding van de service in een bijzondere levensperiode.

 

De eerste reacties zijn zeer positief. De gezinnen vinden het een super initiatief en waarderen de huiselijkheid en het gastvrije gevoel. Ook over het eten is men tevreden.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar het Geboortecentrum? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk onze bezoekregeling
  • Komt u op bezoek? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.
  • Heeft u een afspraak en heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek.

 

Lees meer over de nieuwe bezoekregeling